Στο θέμα της στήριξης των εργαζομένων  σε ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν φέτος επανέρχεται με ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, καθώς για αυτούς η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα απολύτως μέτρο και θα δυσκολευθούν να επιβιώσουν το χειμώνα καθώς δεν είναι δικαιούχοι επιδομάτων ανεργίας. Το ίδιο ισχύει  και για τους εποχικά εργαζόμενους στην εστίαση, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που φέτος δεν δούλεψαν αλλά και τους μουσικούς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Για άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε δημόσια από την Κυβέρνηση να ασχοληθεί επιτέλους με τους εργαζόμενους του κλάδου μας. Ακόμα και σήμερα που ο κλάδος του τουρισμού ξεπερνά κάθε προσδοκία στον κύκλο εργασιών του και η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς οι ξενοδόχοι δεν εφαρμόζουν τους νόμους και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί περί υποχρεωτικής επαναπρόσληψης με αποτέλεσμα όσοι δουλεύουν, να καλύπτουν την εργασία για 4 άτομα, υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν ούτε φέτος.

Γι αυτούς τους εργαζόμενους λοιπόν η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα απολύτως μετρό στήριξης καταδικάζοντας τους σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση όχι μόνο τώρα αλλά και για τον Χειμώνα αφού δεν θα είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας. Μια από τα ίδια και για τους εποχικά εργαζόμενους στην εστίαση χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που φέτος δεν δούλεψαν και δεν προβλέπεται τίποτα απολύτως γι αυτούς! Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε άλλη μια κατηγορία εργαζομένων στον τουρισμό επίσης χωρίς στήριξη.

Αναφερόμαστε στους συναδέλφους μουσικούς των ξενοδοχείων που φέτος λόγο των περιοριστικών μέτρων λόγο κορωνοϊού είναι εκτός εργασίας. Φυσικά έχει καταντήσει ανέκδοτο και είναι για γέλια και για κλάματα το θέμα της εμφάνισης των ενσήμων από τις μονομερής αιτήσεις αναστολής σύμβασης του 2020.

Η Ομοσπονδία μας ζητά λοιπόν,

  • ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΦΕΤΟΣ.
  • ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ 2020. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ