Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας από την τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, που καταγγέλλει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για επίσκεψη σε νησιά που -σύμφωνα με τους προκλητικούς ισχυρισμούς του δημοσιεύματος- τελούν υπό … «ελληνική κατοχή».

«Η Ελληνίδα πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιδεικνύει την ελληνική κυριαρχία σε τουρκικά νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. Η Σακελλαροπούλου πήγε στο νησί Αγαθονήσι στις 29 Ιουνίου 2020, στο νησί Κίναρος στις 23 Δεκεμβρίου 2020 και τελικά στη Γαύδο στις 6 Ιανουαρίου 2022» αναφέρει ο δημοσιογράφος Σαϊτζί Οζτούρκ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη της ΠτΔ στη Γαύδο ανήμερα ων Θεοφανίων.

«Την ΠτΔ υποδέχτηκαν με στρατιωτική τελετή στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ η ίδια χαιρέτισε την ελληνική σημαία που έφεραν Έλληνες στρατιώτες στο νησί. Την πρόεδρο συνόδευαν και δύο ιερείς που διορίστηκαν από το Ελληνικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης στην Γαύδο» αναφέρει.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος φιλοξενεί δήλωση του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού – στρατιωτικού αναλυτή, Γιουμίτ Γιαλίμ, από τους κορυφαίους αναθεωρητές του status quo στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος υποστήριξε πρόσφατα πως η Ελλάδα «κλέβει» τουρκικό πετρέλαιο στην Θάσο.

Κείμενο από το Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ